Gratis Budgetskema til Excel og Guide til dit Privatbudget

Er du træt af ikke at have styr på økonomien?

Så hjælper vi dig på rette vej med vores guide til privatbudget samt et gratis budgetskema til Excel.

Det hele finder du herunder, så lad os komme i gang så du hurtigst muligt kan få styr på økonomien.

Download budgetskema

kasper-tjekker-netbank Ser du ud ligesom Kasper (ovenover) når du tjekker din netbank? Så er det nok på tide, at få styr på økonomien. En større og større andel af den danske befolkning har ikke styr på deres økonomi. Betalinger foregår automatisk og du mister hurtigt overblik over hvad pengene bruges til. Måske har du set ”Luksusfælden” på TV3 og set hvor galt det kan gå når man mister overblikket og ”giver op” på sin økonomi.

Et budgetskema viser dig præcist hvor du bruger dine penge

Det er absolut essentielt, at du får overblik over dine udgifter og indtægter. På den måde danner du dig et overblik over din økonomi og dermed er det nemmere at se specifikt hvor i budgettet du kan spare penge. Et simpelt budgetskema til Excel er derfor et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, hvis du vil spare op til større ting såsom den nye Playstation 4, en jordomrejse eller en bil.

kasper-finder-budgetskema Når du begynder at udfylde dit budgetskema, afslører dette præcist hvor mange penge du bruger på forskellige poster. Tit vil du opleve nogle poster kræve rigtig mange penge som du ikke har taget højde for i dit privatbudget. Er dette tilfældet, er det jo meget naturligt at du ærgrer dig over dette. Men omvendt er det jo kun en god ting, da du så har mulighed for at ændre det og gøre noget ved det 🙂

En krone sparet er en krone tjent

Det er måske svært at forestille sig, men de fleste mennesker (også dig!) kan samlet set spare rigtig mange penge hvert eneste år på at foretage nogle simple ændringer i deres forbrugsvaner. Hvis du er en del af en familie, kan I samlet set spare endnu flere penge hvis I lægger et budget for hele husstanden. Potentialet for hvor mange penge du kommer til at spare afhænger af 2 faktorer:

  1. Hvor realistisk du er når du budgetterer.
  2. Hvor præcis du er. Altså om du husker at gemme alle regningerne og kigge ordentligt efter på din netbank.

”Jeg har ikke tid til at at lægge privatbudget og finde ud af budgetskemaer!”

Jo du har! For vi har lavet et simpelt budgetskema til Excel – ganske gratis. Vi kan godt forstå, at du ikke synes det er super sjovt at kigge på (røde) tal. Slet ikke hvis du har minus på kontoen eller regningerne er gemt væk i en skotøjsæske eller smidt ud. Men når du finder ud af hvor mange penge du kan tjene på at følge et budget, så vil du føle det er tiden værd! Tip: Sæt en aften af til at komme i gang og få dit privatbudget udarbejdet. Derefter tager det ikke lang til at følge op på.


 

4 trin: Kom i gang med vores gratis budgetskema til Excel

Du kan lægge et privatbudget på mange forskellige måder.

Nu hvor du er klikket ind på Proximo for at læse en guide til privatbudget og budgetskemaer, kommer det næppe bag på dig at vi anbefaler Excel til at føre budget i.

Derfor har vi lavet et brugervenligt og gratis budgetskema til dig, så du ikke først skal til at sætte det hele op (der er altså ingen undskyldning).

Overordnet set foregår det i 4 trin, så lad os komme i gang!

budgetskema-screenshot

1: Start med at download budgetskemaet herunder

Download budgetskema

2: Åben din netbank

Log ind på din netbank og få et overblik over de faste udgifter du har haft de sidste 3 måneder.

Mange af dine faste udgifter vil allerede være listet i skabelonen. De som ikke er, tilføjer du blot i de blanke felter.

Indtast ALLE dine faste udgifter og indtægter så præcist som overhovedet muligt.

3: Vurder hvor du kan spare penge

Bruger du nu 4000,- på mad om måneden? Er det for meget eller for lidt?

4: Evaluer 1 gang om måneden

Én gang hver måned gennemgår du dine udgifter og ser om de stemmer med dit budget.

Hvis de ikke gør så skal du overveje om du har sat budgettet for højt eller for lavt – eller om du simpelthen bare har brugt for mange penge.

Husk: Det er ikke nok kun at danne sig et overblik og sætte nogle mål. Disse mål skal også være realistiske, da hele pointen med et budgetskema er at lave ændringer i ens udgifter, så du kan få råd til det du går og drømmer om – ellers er det blot spildt arbejde

Her kan du spare penge: Internet, TV-pakker, forsikring og mad

Hvis du hurtigt vil spare op til den nye Macbook Pro eller en rejse til Thailand, så gå i gang med at kig disse udgifter efter i sømmene.

Mobil og bredbånd – Få samme produkt uden at gå på kompromis

Du har måske været loyal kunde hos din teleudbyder i mange år, og forventer at blive behandlet som den gode kunde du er. Alt imens sidder din tele- og bredbånds udbyder og gnider sig i hænderne, fordi du stadig betaler 349,- for noget de nu tilbyder til 249,-.

Spareressourcer for mobil og internet

  • Mobilabonnement.dk – Her finder du en overskuelig samling af de forskellige mobilabonnementer i Danmark (du kan betale helt ned til 59,- om måneden for dit mobilabonnement!)
  • Billigtbredbånd.dk – Her finder du tilsvarende en oversigt over billigt internet.

Det du skal overveje her er, om  du kan få den samme ydelse til en billigere pris. Ofte er det nemlig muligt, at få samme internethastighed hos en konkurrende udbyder – til en billigere pris. Kig derfor din nuværende teleudbyders konkurrenter igennem og se, om de ikke har et godt tilbud.

Tip: Du kan også overveje, om det du får nu (eksempelvis 20/5 Mbit eller 5 timers taletid) er noget du virkelig har brug for?

Hvis du bare bruger internettet til at surfe, kan du sagtens nøjes med 10/1 Mbit – og du kan logge ind hos din teleudbyder og se hvor meget du egentlig har ringet de sidste par måneder. Får du virkelig brugt de 5 timers taletid du har og de 3 GB data? De fleste bruger faktisk højst 1 GB om måneden.

TV abonnementer: Har du virkelig brug for Eurosport 2 og CNN?

Mange ser det som en selvfølge at have en stor TV-pakke for det er rart med nogle valgmuligheder. Men når det kommer til stykket ser mange blot et fåtal af de kanaler de har.

kasper-ser-tv

Er det nødvendigt for dig med den store tv-pakke? Kan du leve uden CNN og Eurosport 2? Hvis du kan, så er der mange penge at hente her, da TV pakker kan udgøre en stor del af de månedlige omkostninger.

Spareressource til TV-pakker: Tv-pakker.dk

Kontanter: Er dit Dankort rødglødende?

Vi kender det alle sammen. Det er så dejligt nemt at svinge plastickortet oppe i baren eller i tøjbutikken – enhver fattigrøv kan lade som om han er millionær. Men pengene opstår desværre ikke bare ud af den blå luft, og synet på netbank dagen efter kan være en hårrejsende oplevelse. Det findes der heldigvis en løsning på – og den hedder ’kontanter’. Hvis du hæver nogle penge og betaler kontant i butikken eller ude i nattelivet, så får du aldrig brugt flere penge end planlagt (hvis du altså tager det planlagte beløb med i lommen). Desuden bliver du automatisk lidt mere sparsommelig, fordi du rent faktisk kan se pengene forsvinde fra lommen.

wolf-of-wall-street-smider-penge

Tip: Medbring kontanter i stedet for Dankort.

Mad og drikkevarer: Du køber ind hver uge – så hvorfor ikke gøre det så billigt som muligt?

Mange køber dagligvarer samme dag de skal bruge dem og det er ikke altid det smarteste. Selvom det kan virke besværligt, og effekten kan virke lille, så er der altså mange penge at spare ved at købe ind til en hel uge ad gangen. På den måde slipper du også for at rende frem og tilbage til supermarkedet hver dag.

Spareressource til mad- og drikkevarer: Tilbudsugen.dk

Eksempel på besparelse: Hos Proximo er vi rigtig glade for at drikke Pepsi Max. Søger vi derfor på tilbud på Pepsi Max, kan vi se at Netto lige nu sælger Pepsi Max til 7,00 kr. per liter. Tilsvarende sælger Eurospar Pepsi Max til 14,14 kr. per liter – altså mere end dobbelt så meget per liter – til trods for det er præcist samme produkt. Og dette er blot med sodavand . Hvis nu du gjorde dette med de føde- og drikkevarer du køber uge efter uge, så er der rigtig mange penge at spare her.

Find den rigtige forsikring og spar op til 3.000 kr.!

Dyre forsikringer er ikke altid bedre end billige forsikringer og forskellen i pris kan være enorm. Penge og Pensionspanelet har estimeret at du kan spare op til 3.000,- hvis du undersøger de forskellige tilbud.

Spareressourcer til forsikringer: Forsikringsguiden

Nu har du fået de værktøjer du skal bruge til at spare rigtig mange penge – så nu er det bare med at komme i gang og se pengene hobe sig op på din bankkonto.

Skulle du været gået glip af vores budgetskema? Så klik på knappen herunder og download skemaet med det samme.

Download budgetskema
2019-03-20T12:27:40+00:00Microsoft Excel|