Lav nemt et årshjul i PowerPoint

I denne guide vil du lære at skabe et flot årshjul (også kaldet kvartalshjul), som du kan bruge i dine PowerPoint-præsentationer. Det tager ikke ret lang tid og er ikke spor svært.

Det årshjul du vil lære at lave i dag er dette…

Årshjul i PowerPoint

Er det ikke flot? Når du er færdig med at læse denne artikel, vil du have lært at lave dit eget. Åbn en tom PowerPoint-slide og læs videre.

Du kan bruge et kvartalshjul til at præsentere din virksomheds salg over et år, eller en strategi/årsplan fordelt på kvartaler. Kun fantasien sætter grænser.

Du kan også lave dit hjul med flere eller færre dele end 4, og dermed bruge diagrammet til helt andre formål. Metoden er den samme.

1. Tegn grundelementet

På fanebladet “INDSÆT” i gruppen “Illustrationer” klikker du på knappen “Figurer” og vælger lagkage-figuren. Tilpas lagkagen med de “gule diamanter”, så du ender med en kvart lagkage.

02-002

2. Tegn cirklen

Lav tre kopier af din figur og sammensæt dem til følgende figur:

02-003

Gruppér de fire elementer ved hjælp af funktionen CTRL-G

3. Tilføj et lag

Lav en kopi af gruppen. Højreklik på kopien og vælg “Størrelse og placering…”. Sæt flueben i “Lås højde-bredde-forhold” og sæt højde og bredde til 70%.

Vælg begge figurer og i gruppen “Tegning” klik på knappen “Arranger”, vælg “Juster” og først “Centrer”, derefter “Juster midt på vandret”. Nu har du følgende resultat:

02-004

4. Farvelæg delene

Farvelæg de otte dele med lysere og mørkete nuancer som vist her:

02-005

Brug funktionen “Fyldfarve til figur” i gruppen “Tegning”.

Resultatet ser således ud:

02-006

Man kan lave mange forskellige variationer af denne cirkel og bruge mange forskellige effekter. Her har vi blot tilføjet tekstfelter, der indikerer månederne.

02-001

2019-03-15T15:10:02+00:00Microsoft PowerPoint|