Sådan gemmer du din PowerPoint præsentation som en video

Det er muligt i PowerPoint 2013 at gemme sin præsentation som en video, hvilket både gør den nemmere at dele, og nemmere at se for modtagerne.

Hvorfor skulle du lave din præsentation om til en video?

Hvis du gerne vil dele dine præsentationer med kolleger, kunder eller andre interessenter, og du vil være sikker på at de kan se den uanset om de selv har PowerPoint eller ej, så kan du med fordel gemme dem som en video, hvorefter du kan sende den vedhæftet en e-mail, uploaded til nettet eller brændt på en DVD.

I PowerPoint 2013 kan du gemme din præsentation som en Windows Media Video (.wmv) fil, og distribuere den i sikker viden om, at dine animationer, dit lydspor og alt andet multimedia kører uden problemer. Hvis du vil bruge et andet videoformat end .wmv, kan du bruge et tredjepartsprogram til at konvertere filmen til et andet format, som f.eks. .mov, .avi, etc.

Her er nogle tips at huske på, når du gemmer din præsentation som en video:

 • Du kan optage og time din stemme, så den kan ledsage præsentationen. Det sammen kan du med lasepen-funktionen.
 • Du kan kontrollere multimediefilens størrelse og kvalitet.
 • Du kan medtage animationer og overgange i din video.
 • Modtager behøver ikke at have PowerPoint installeret for at se præsentationen.
 • Hvis din præsentation indeholder en indlejret video, så vil den stadig afspilles korrekt.
 • Afhængigt af indholdet af din præsentation kan det godt tage lidt tid at generere en video. Lange præsentationer og præsentationer med animationer, overgange og medieindhold, vil tage længere tid at generere end mere simple præsentationer. Heldigvis kan du fortsætte med at anvende PowerPoint, mens videoen dannes i baggrunden.

Gratis video: Indsæt video i din PowerPoint-præsentation!

Optag og time fortællerstemme og pegepindsbevægelser

For at optage og afspille en fortællerstemme, skal din computer være udstyret med et lydkort, men mikrofon og med højtalere.

Gode præsentationer indeholder kortfattet, præcist indhold, der bliver understøttet og forstærket af dine egne fagter og mundtlige præsentation. Når du laver en videoversion af præsentationen, har du muligheden for at indfange det menneskelige element af præsentationen ved at optage og time en fortællerstemme og også pegepindsbevægelser.

Du kan optage en præsentation på forhånd, inden du deler den med dit publikum, eller du kan optage præsentationen, mens du leverer den til et live publikum, hvorved du kan inkludere deres kommentarer og spørgsmål i optagelsen.

Gem din præsentation som en video

05-001

 1. Åbn PowerPoint og åbn én af dine præsentationer.
 2. (Valgfrit) Optag og tilføj fortællerstemme og/eller brug din mus som pegepind.
 3. Gem præsentationen.
 4. I menuen “FILER” klikker du “Eksportér”.
 5. Under “Eksporter” vælger du “Opret en video”.
 6. For at se alle muligheder for videokvalitet og -størrelse, kan du klikke på “Computer- og HD-skærme”-pilen.
 7. Gør én af følgende ting:
  • For at lave en video i meget høj billedkvalitet, men med en meget stor filstørrelse, skal du vælge ” Computer- og HD-skærme “.
  • For at lave en video i mellemgod kvalitet og i en medium filstørrelse, skal du vælge “Internet og dvd”.
  • For at lave en video i den mindste mulige størrelse, men i en lav billedkvalitet, skal du vælge “Bærbare enheder”.
 8. Klik på “Brug ikke optagede tidsindstillinger og indtalinger”-pilen, og vælg et af følgende:
  • Hvis du ikke optog fortællerstemme og pegepindsbevægelser, skal du vælge “Brug ikke optagede tidsindstillinger og indtalinger “.Standardtiden til hver slide er 5 sekunder. For at ændre dette, kan du til højre for “Seconds to spend on each slide” klikke på pilen op, for at øge antallet af sekunder, og på pilen ned for at formindske antallet af sekunder.
  • Hvis du optog fortællerstemme og pegepindsbevægelser, skal du vælge “Brug optagede tidsindstillinger og indtalinger”.
 9. Klik på “Opret video”.
 10. I feltet “Filnavn” navngiver du din video, hvorefter du browser dig frem til den folder, hvor du gerne vil gemme videoen. Tryk nu på “Gem”. Du kan følge fremgangen af videoens skabelse ved at kigge på statuslinjen i bunden af skærmen. Det kan tage op til adskillige timer at skabe videoen alt efter hvor lang og kompleks en præsentation du har lavet. Ved rigtig lange videoer kan du sætte det op, så de bliver skabt i løbet af natten, og ligger klar til dig næste morgen.
 11. For at afspille din nyligt skabte video, navigerer du dig frem til den valgte folder, og dobbeltklikker på video-filen.

Hvilke dele af en præsentation vil ikke blive medtaget i en video?

Følgende elementer vil ikke blive medtaget i en video skabt ved hjælp af PowerPoint:

 • Medieelementer indsat i ældre versioner af PowerPoint. For at medtage disse, kan du konvertere eller opgradere dem. Hvis du f.eks. indsatte elementet med PowerPoint 2007, vil det blive linket til fra 2013-versionen, og vil derfor afspilles uden problemer i selve præsentationen. Men når du eksporterer præsentationen som en video, vil dette link gå tabt. Du kan konvertere filen til det nye filformat – eller du kan højreklikke på medieobjektet og vælge at opgradere det, hvorefter det vil blive indlejret og eksporteret korrekt.
 • QuickTime-mediefiler (med mindre du har tredjeparts QuickTime-koden ffdShow installeret).
 • OLE/ActiveX-kontroller.

Hvad kan du gøre med videoen efter du har skabt den?

Efter du har skabt en video i PowerPoint, kan du dele den med andre ved at bruge en følgende metoder:

 • Brug e-mail til at sende en præsentation som vedhæftet fil, eller som et link til en præsentation.
 • Brænd din præsentation på en DVD.
 • Upload den til et videodelingssite som f.eks. YouTube (du kan også indsætte videoer fra YouTube i din PowerPoint-præsentation).
 • Gem den på en fildelingstjeneste som f.eks. Dropbox.