Sådan laver du en GIF animation i PowerPoint (2024)

Animerede GIFs er en fantastisk måde at give dine PowerPoint præsentationer nyt liv – og det er heldigvis virkelig nemt 🎉

GIFs er animerede billeder eller en video, der kører i et loop. De anvendes ofte på diverse digitale medier såsom Facebook og Instagram. GIFs fylder mindre end en almindelig video, så det kan være en smart måde at formidle information på.

Bliv en sand GIF-mester med disse tre simple trin til at omdanne din PowerPoint præsentation til en animeret GIF 👊

Animeret GIF i PowerPoint i 3 simple trin

Du behøver ikke at være en haj til animations programmer eller Photoshop for at prøve at lave en GIF. En PowerPoint præsentation er helt oplagt at omdanne til en animeret GIF.

Din animerede GIF kan nemlig godt indeholde billeder, effekter, animationer eller endda en video fra din PowerPoint præsentation – så det er bare med at slå kreativiteten løs og få lavet et fedt design 🖌️

Trin 1: Eksportér din PowerPoint til en animeret GIF fil

Klik først på “Filer” i menuen øverst:

Vælg “Eksportér” i menuen til venstre og herefter “Opret en animeret GIF fil”:

Nu skal du klikke som vist for at gemme filen som en GIF

Trin 2: Vælg størrelse og kvalitet på din animerede GIF

Du skal nu tage et valg om videoens kvalitet og størrelsen ud fra dropdown-menuen, der dukker op.

Størrelsen på din animerede GIF er som standard fastsat til “mellem”. Brug dropdown-menuen til at vælge kvaliteten af din video og filstørrelsen for din GIF som vist herunder:

Indstillinger for din GIF, skift om nødvendigt kvaliteten på din video

Når du laver din GIF, er det selvfølgelig fedest at have den i den højeste kvalitet, så alle dine modtagere kan se de knivskarpe linjer i dine slides. Men en GIF i høj kvalitet optager også mere plads på din computer, ligesom download hastigheden bliver påvirket af kvaliteten.

Det kan være en hjælp at overveje, hvilket formål din GIF tjener.

Måske kan du nøjes med at vælge en lavere kvalitet af videoen. Det kan spare dig for lange download tider på dit website – noget, dine modtagere helt klart sætter pris på 👌

Trin 3: Vælg længde på slides til din GIF

Vælg nu, hvor lang tid der skal bruges på hver slide, og hvilke slides der skal med i din GIF. Det kan være, at der er noget, der er mindre vigtigt at have med i din GIF; det kan du udelade ved at angive, hvilke slides der skal med:

Vælg de slides, du vil tilføje til din GIF, og tiden, hver slide skal vises

Vær opmærksom på, at antallet af sekunder, du vælger, angiver den tid, der som minimum bliver brugt på hvert slide i den færdige GIF.

Det betyder, at hvis du har indhold i dine GIFs, som overstiger det angivne sekundtal per slide (et eksempel er en video eller animationer), vil dette slide blive længere.

På den måde kommer alle animationer eller effekter med i den færdige GIF.

Bemærk, at hvis du laver slides, der er skjult i din præsentation, vil de også automatisk blive skjult i den færdige GIF.

Et eksempel er, hvis du som ovenfor skal animere slide 1-9, men slide nummer 5 er skjult. Dette slide vil således ikke komme med i den færdige GIF.

Kasper Langmann, Partner i Proximo

Når du har valgt dine slides og tilpasset længden på dem, klik “Opret GIF fil” som vist ovenfor (3).

Nu er du næsten i mål 🏁 Du er nemlig klar til at navngive og få gemt GIF filen på din computer:

Gem GIF filen på din computer

Du har nu en animeret GIF fil gemt på din computer og klar til at se dagens lys 🌞

Godt gået! Hvad så nu?

Sådan! Du har nu omdannet dit diasshow til en animeret GIF fil – helt uden at skulle diske op med dyre animationsprogrammer 😎

Som tidligere nævnt fylder en GIF mindre end en almindelig video. Derfor kan det være en fordel at bruge GIFs, hvis du ikke vil risikere en langsommelig download for dine brugere.

GIFs kan tjene mange formål – du er sikkert stødt på dem på social media apps som Facebook og Instagram. GIFs kan dog også bruges online på dit website til nemt at illustrere en pointe.

Arbejder du jævnligt i PowerPoint, eller vil du blot tage din præsentationsteknik til helt nye højder? Så er mit gratis online kursus i PowerPoint noget for dig.

Med blot 30 minutters online undervisning lærer du PowerPoints basale værktøjer, så du i fremtiden kan designe lækre præsentationer uden problemer.

Andre ressourcer

Vil du blive endnu skarpere til at arbejde i PowerPoint? På min blog finder du masser af artikler, der gør dig klogere på PowerPoint, Excel, Word m.fl.

Du kan blandt andet lære at indsætte noter i PowerPoint, blot for at give et eksempel, eller hvordan du får din PowerPoint præsentation til at køre i ring – lidt ligesom en GIF!